Alízótai álmodozók (Átjárók dupla album)

by Szabó Balázs Bandája

/
1.
04:08
2.
04:51
3.
04:38
4.
5.
04:59
6.
06:28
7.
04:25
8.
9.

about

Szabó Balázs Bandájának zenéje nehezen kategorizálható, de ha mégis muszáj, olyasmivel próbálkozhatunk, hogy „funky népzene”, „bluesos folk rock”, és „popos világzene”.

Balázs gyermekkora óta zenél. Édesapja gitározott, szülőfalujában, a népmesei csengésű Tetétlenben pedig mindennapos volt az énekelgetés, a zene és a tánc. Balázs kántor szakra járt Debrecenben, bár tanulmányait nem fejezte be. Első népzenei élményeit lakodalomban szerezte még gyerekkorában, első alkotásai pedig megzenésített – Pilinszky, Radnóti, Ady – versek voltak. Első hivatalos lemezét, a Faludy György: Testek vonzásában című albumot egy színészbarátjával készítette el és adta ki 2004-ben. Ezután Kecskemétre került, ahol megismerkedett Kőházi „Fankadeli” Ferivel, akivel megalapították a Suhancos nevű formációt. Két nagysikerű albumot készítettek, a 2007-es „Üzenetrögzítő” és a 2009-es „Jól tévedni ember dolog” címűt, de Balázs időközben „ül.dög.élek” címmel elkészített egy szólólemezt is. 2009-ben a Suhancos feloszlott, és Balázs valóra váltotta egyik gyermekkori álmát: megalapította a saját zenekarát, a Szabó Balázs Bandáját.

A zenekar első önálló albuma 2010-ben jelent meg Megcsalogató címmel. Ezt követte 2011 májusában a második sorlemez, az Átjárók című dupla album. Az első korong (Alizótai álmodozók) a Szabó Balázs Bandája saját dalait tartalmazza, a második (Az ember itt) megzenésített Pilinszky-verseket.

credits

released May 5, 2011

Szöveg: Szabó Balázs
Zene: Szabó Balázs Bandája

2012 januárjáig a felállás: Szabó Balázs - ének, hegedű, gitár; Szabó János - brácsa, vokál; Rostás Ottó - akusztikus gitár, ének; Inoka Győző - nagybőgő; Szegedi Attila - akusztikus basszusgitár; Fekete Dezső - dobok. A zenekar ebben a felállásban készítette el az Átjárók című albumot.

Felvételek, keverés, mastering: Cserny Kálmán Bogi, Origo stúdió
Borító: Fekete Dezső

tags

license

all rights reserved

about

Szabó Balázs Bandája Budapest, Hungary

„Ez is valami csontok közül kifolyt muzsika, minden benne akar lenni, egész gyerekkorom: a zene, a tánc, a folk, a funky, a vér, a szív…”

contact / help

Contact Szabó Balázs Bandája

Streaming and
Download help

Redeem code